Jump to content

Problem with injector install


Recommended Posts

I bought a new set of injectors from precision injectors and while installing them the blue tip fell off into the injector bore. So instead of putting that new injector in, I put the old one back in for now. Put everything back together and started it up. The engine ran Irratic and now is knocking or a loud ticking and is backfiring. What happened?

Link to comment
Share on other sites

What if it got stuck in a valve?

 

If it was holding the exhaust valve open wouldn't it backfire through the exhaust? Or the intake valve for that matter?

 

Was the little blue thing a dust cover? Or a metal part of the injector?

 

I hope it was just a plastic dust cover... If it was the actual metal tip, and it just made a new home in the cylinder, you might gave just ruined your engine.

Rob L.

Link to comment
Share on other sites

So without tearing into it any more i have come up with a conclusion. I have either bent a valve or the blue piece is stuck between the valve seat and the valve. It also smokes so i believe i did something to the valve seal. It also still has a rough idle but seems to smooth out when reved up.

Link to comment
Share on other sites

Either, Neither, or both. It also could have chipped the valve, resulting in metal in the combustion chamber, which could score the hell out of the cylinder walls.

 

You may have to rip the motor apart just to find out what happened.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...