Jump to content

Pirate_Staz

Members
  • Content Count

    194
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About Pirate_Staz

  • Rank
    Comanche Aficionado

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.instagram.com/piratestaz?r=nametag

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Chandler, Arizona

Recent Profile Visitors

1213 profile views
  1. I'll just make @eaglescout526 do it and then buy him lunch
  2. well noones said anything bad yet, just that I might be able to find it slightly cheaper on rock auto. Looks like its not a bad idea to go with though if rock auto runs out of stock or something!
  3. ALRIGHT YALL so a few things, my CEL does actually work and comes on when something isnt working as it should. How would I know this? Because I did what @OldManComanche said to do and I unplugged my speed sensor on the way home from work. Wouldnt ya know it the problem has dissapeared COMPLETELY. No stuttering, bogging, misfiring nothing nada zip. I can drive it in 5th gear at 3k rpms for extended periods, I can hit 4k in low gears (not that I normally do but I just wanted to let her breathe for once) and the problem seems to be all but cured. I had @eaglescout526 order me a new speed sensor and I'm gonna order a new gear and in a perfect world this will be the end of my issues. If for some reason plugging the new one in DOESNT work, I feel like now we finally know where to look. This has been a problem for a loooooong time now and I feel like its finally coming to a head
  4. So I found this recently: https://www.factoryinteriors.com/wn-product/1986-1992-jeep-comanche-carpet-replacement-mj-cutpile-complete-fits-regular-cab-full-floor-168954/ and I was curious what your guys' opinion on it was. Does it sound too good to be true? Is it a good deal? Ive just never heard of this company but I need some carpet or a vinyl floor (right now i have nothing) and this seems like the way to go for the price.
  5. We gotta work on your photo taking lol, here's what I took. (Although mine ain't much better it was kinda cramped)
  6. Ill try this tomorrow after I get home from work and let you know. As for the diagram @JMO413 sent thats an AW4, I have the AX-15, will that matter too much or does that diagram still correlate to what I have? @eaglescout526 and I are going in about 2 weeks to the salvage yard where I plan on grabbing as much electrical as I can and just start rebuilding. Might even grab a spare ECU and see if its mine thats the problem.
  7. its electric, no cable. Ive consiered unhooking it but A) don't know how B) wasnt sure if itd mess with anything else. It does it in any gear which why I though it was a speed sensor. This is probably what I need to do but I don't even know where to start/what harness to order/ or if I'm even capable of such a feat. Plus this is my daily for now so id need to do it all in one weekend
  8. You assume the previous owner of my comanche hasnt already hacked it up and combined it with an XJ harness resulting in tons of electrical issues lol. That kit you linked may be the answer to my problem!
  9. I'm reviving this thread again because i'm somehow closer to figuring out the issue and still just as far away from fixing it. I have done everything I can think of, I got so fed up that it was still doing it after all these months that I finally caved and took it into the shop (Christian Brothers Automotive). They had my truck for 3 whole days and came back to me with the following report: "We have found that the computers in the truck think it is going 200mph when it is warm. We are trying to determine the source of the incorrect speed reading, this would cause the speed limiter to engage and cut out the power." After this all they basically did was unplug everything, clean it, plug it back in and see if that changed anything. They said they drove it for 40 miles without the problem popping back up and the speedometer needle no longer bounced around and was stably reading the speed so that night I picked up my truck. They werent confident it would be that easy so they didnt charge me yet and asked me to drive it around for a few days. The next day I drove about 70 miles (i work really far from home) with no issues but 5 miles from my house the issue popped back up. same as always, speedo needle jumping around, go over 2500rpms and lose power on and off. I called the shop back and took it in for another day. At the end of that day they called me and said its going to take some time since my ECU isnt original and the codes its throwing arent related to my vehicle since parts of the harness are missing due to the fact that my drivetrain was swapped with a 96 cherokee and with this issue they would need to keep the truck for about a week. Besides the labor costs that wasnt something I wanted to do so I said forget it and asked him what his recommendation on what to do was. He basically told me that the only way to go about fixing this is to 1.) replace the entire harness with something custom built for my frankensteined truck, and then 2.) start replacing parts until the problem goes away. So I guess thats where I'm at right now. Still have this issue, sorta know whats causing it, but in the end back to square one. On the bright side the shop didnt charge me since they didn't fix anything so that was nice. If anyone knows where I can get a custom harness for my 86 comanche with 96 grand cherokee parts I'm all ears lol. The shop recommended i email painless wiring which I did but still haven't heard back. I love my truck dearly but this issue really has me at my wits ends and makes me resent the previous owner for doing a swap half-a$$ed haha (and also myself for buying a swapped vehicle)
  10. I really need to start updating this with everything @eaglescout526 and I have done to it but gosh darn I am just lazy and always forget. Some good news though, I passed emissions! I'm not entirely sure why but when they tested me all they did was test my gas cap and idle it for about 45 seconds. I think they were under the impression I had a full time 4x4 (awd?) and wouldnt be able to run it on the dyno but hey I'm not complaining. Ive got some more pictures from various camping trips ive taken recently and some updates on small parts here and there ive fixed/upgraded as well so Ill be sure to include pictures of those as well.
  11. I'm in the same boat as you lol, previous owner basically put a comanche and cherokee harness together and now I'm fighting electrical problems galore. If anyone knows how to rectify this I'm all ears. I emailed painless wiring about them making me a custom harness but havent heard back yet.
  12. I'm usually free on weekends I'm sure eaglescout will keep me posted!
  13. He already tried to trade trucks with me so he could work on fixing all the stuff on mine lol
  14. Yup theres people all the time who drive with those lights on (mostly lifted trucks that don't know what theyre doing) But I'm still smart enough to only use em when I'm camping or on the interstate. Along with that the tint laws here are pretty lax as well. The church I used to work for had an officer on campus during services and so I asked him about tint once because my Tacoma was "more than the legal limit" and he said they really don't stop anyone specifically for tint since the sun is so bright around here but if you get pulled over for speeding or something it can be something they decide to hit you for if youre just being a jerk to them about the situation.
×
×
  • Create New...