Jump to content
Sign in to follow this  
kbusch18

put put

Recommended Posts

so i recently swapped out my 87 inline 6 automatic for a 94 inline 6 automatic

 

me and my father kept most things original couple of sensor swaps

 

my question is it has a rough idle cold and warm

 

at some points when driving and come to a red light it will begin to act like its gonna putter and shut off but never does

and if i am at a stop sign on a down hill slope and try to excel up a hill it will have no pick up and act like its gonna shut off

 

is this something in the throttle body that needs to be cleaned

Share this post


Link to post
Share on other sites

What Pete said.

 

Also, are you sure the distributor is installed correctly and not off by a tooth (or more) on the drive gear.

 

Keep the original 87 computer? What about the knock sensor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i switched out the sensors to make it run the basics for whatever a 94 needs to run

 

i don't have a knock so the knock sensor isnt needed but it is in

 

and the distributor is good as well the computer is original i was thinking something along the lines

 

of the intake manifold if somthing that regulates air to fuel needed cleaned idk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you retain the old 87 wire harness? Or did you swap in the new 94 wire harness? Or are you saying that you just swapped a block and transmission? Which intake did you use, old or new? Which distributor did you use, old or new? Which throttlebody? Which CPS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like a timing issue to me. I believe there is a difference between a Renix and a HO distributor. Since you're still using the Renix computer, you should be using the Renix distributor. Should also be using the knock sensor, although other people have successfully done without. I don't know what all sensors interchange between the two systems, but all the ones that don't should be swapped from the old engine onto the new.

 

Also, do the ports on the old intake manifold line up with the ports on the new head? I though Chrysler moved the ports up some.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×